Ayuh Ke Page Aku

Puak Navi Dalam Cerita Avatar

Monday, December 13, 2010

Impian Aku


Salam..cakap pasal impian..aku xtaw sama ade ak boleh capai ke x..hmm(sambil merenung menembusi bumbung dgn duduk merengkot dikerusi malas)..papepon..sebelum aku nyanyok..baik aku coret2kan impian aku..hehe..mane la tau if one day someting happen to me..skurang2ny
a aku boleh ingt2 blk ap impian aku mase aku sht dulu..


1st AKU NAK masuk university

Ok impian ni aku da jdkn knyataan..skng aku da kt UPSI dgn jurusan Keusahawanan Dan Pendidikan di Fakulti Pengurusan Dan Ekonomi..alhamdulillah..aku bersyukur kerana dpt menjadi salah seorg mahasiswa berkat dari titik peluh dan doa org tuaku menghantar aku ke skolah..syg mereka..huhu


2nd AKU NAK kerja yang bagus

Ok sembang pasal ni..aku pon xtaw sama ade aku nk jd guru atau aku nk cabar diri aku tok masuk bidang perniagaan..aku mmg nk ade sebuah kedai sendiri..tp aku xsure sama ade tu kedai fotografi ker..bundle ker..studio jamming ker..atau kedai makanan western(klu ade jodoh ngn chef..hehe)..by the way ape yg aku nmpk skng..profession aku adalah GURU..hoy2!!aku sahut cabaran kerajaan nk mendidik anak bangsa..insyaallah..

*xtually..aku brangan nk jd artis..aku ade band sendiri..dgn membawa genre post rock..OLD CAR TRIP..hehe..bile la nk kua album(berangn atau impian??)


3rd AKU NAK pakai kereta HONDA CIVIC

Yang ni..mmg idaman brooooOO..hoho..xpe lah..xdpt CIVIC..PERDANA V6 pon jadi lah..pastu cat metallic warna putih..sport rim 8 btg warna merah..turbo sket..ngee~~


4th AKU NAK bantu ibu bapa (sent them to MAKKAH..amin)

Ni aku rase bukn aku saje..aku pasti setiap ank yg masih ade ibu bapa pasti akn merasa ingin bertanggungjawab ngn parent..tp ni aku harap ngn duit gaji aku t aku dpt ternak bnyak2 utk makbulkan impian parent aku nk naik haji kt mekah..semoga ibu bapaku panjang umur..amin


5th AKU NAK kawen (with shiny eyes n heart beating faster..hehe)

Sokay..this is private..just only dat person know it..lalalala~~by the way aku target anak ak..around 4 org ckup la..law nk bg lbh pon aku terima jer..hehe..nama dorg..xtually ak da pkir..wakaka..papepon itu rahsiee..(tepuk dahi)

*aku harap miss milo la..hoy2~~


6th AKU NAK rumah yang sederhana tapi best

Rumah ye..ok aku bukn la mcm angan2 mat jenin sumenya nk indah..bg aku..ckup la rumah itu sekadar ala kadar jer..yang penting aku xnk umh flat..xsuke naik lif n tangge..aku mnyampah..hehe..

*Laen cite plk law aku ade rezeki lbh..mesti la nk banglo..hahahaha!!


7th AKU NAK hidup bahgia ke akhir hayat

Maybe ni la harapan aku pling besar..nk tgk anak2 berjaya..nak g mekah..nak jln2 pusing MALAYSIA(sbb ak jrg jln2)..nk tgk dunia ni pada tahun 2100..(klu idup lagi) harap2 dpt lg la aku tgk FIFA ngn UERO..then time tu mesti team bola SEPAK MALAYSIA da maen kt ARENA FIFA..hoohoo..tgk bola dpn tv ngn ank2 serta bini tercinta,,(mesti time tu aku kt hospital..haha..hoish!!)

.::WAH!!aku da berangan jauh ni..sori2..hehe..papepon..ni la target aku untuk jangka panjang..doakan aku Berjaya dapatkn semua target..amin::.

10 comments:

Cikgu Mat said...

perghh,, becare lah,,,hhaa,, i like it,,,hi3

teh o ais milo said...

cikgu mat..haha..mekaseyh2..jrg2 org melawat ni..wakaka~~

Cikgu Echa said...

wahhh!! menarik....

teh o ais milo said...

cikgu echa~~mekasey hoy2..ngee

Amir Batrisya~ said...

moga setiap impianmu menjadi kenyataan...!

teh o ais milo said...

amir ~~ yeaahhaa..tq beb..ko pon jgn lupa law da capai impian t jgn lupe kekasih glp mu ni..kah3!!

Selikat Coklat Berbicara said...

hehe , ammminnnn :) comel sungguh impian bakal guru ni . nnty ajar saya :)

nadzirah.zulkepli said...

HEEE. impian kita 1,2,3,4,5,6,7 same! :)

teh o ais milo said...

selikat~~insyaallah..law jumpe jgn luper tegur sambil wat PEACE!!he3

teh o ais milo said...

nadzirah~~yearrgghh!!kite serupa barangkali..he4

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tweet
Share

Sebarkan.

Pelawat Sesat