Ayuh Ke Page Aku

Puak Navi Dalam Cerita Avatar

Friday, December 31, 2010

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA!!

SEMPENA ari baik bulan cun ni..aku nk ckp:
1 ) moga 2011 ni tahun kematangan mohd zaini zainudin a.k.a kuntum..
2 ) esok umh aku wat majlis tahlil n doa selamat kesyukuran kami sekeluarga pindh umh..yg tau umh tu mai la dtg..
3 ) kepada junior baru UPSI..selamat dtg ke UPSI lg2 ke KOLEJ AMINUDDIN BAKI!!
4 ) jmk KAB..CHAYOK2..anda mmg hebat..teruskn perjuangan anda
5 ) untuk SPRM UPSI..2011 kita wat pogram bnyak2 sket beb..
6 ) untuk SRN UPSI plk..jgn tinggal daku..he2!!~~
7 ) penghuni umah D204 nanti(umh gengster korea)..harap umh kita akn kemas dan xde samph merata2 sem depan
8 ) lastly but not least..nway~~!!HEPY NEW YEAR ARE COMING..WELCOME 2011~~!!have a nice journey oLLz!!~~

Monday, December 20, 2010

Wajah aku tua??




Salam pujangga .. jumpa lagi kita ya..xtualy sdg aku godek2 software..aku terjumpa la software ni kat fb Atikah Saroni..

jadi nak dipendekkan cerita..aku pon try la..nmpk menarik..
da la aku jenis suke mende2 gini walaupon ala2 tahyul..tp nice la gk..juz 4 fun rite..
so ni la hasilnya ..sob2..tue jugak aku punye muke nih..


~~ni umur aku 41 tahun..pada 2030~~


~~ni plk bila umur aku 51 tahun..pada 2040~~
(ops!!grgnye!!)




so kepada sesiapa yg nk tgk wajah die lg 20 or 30 tahun..bley a try kt sini..

www.in20years.com

selamat mencube~~!!



.::masalahnya hidup lagi ke aku??harap2 pnjangla umur aku..huhu::.

Sunday, December 19, 2010

TERIMA KASIH(My first 100 follower)



Ho3~~!!(sambil tepok tangan ala dikir barat..eh3..)
sebenarnya entry kli ni aku nak mengucapkan terima kasih kepada

.::100 follower pertama aku::.

ni plak ak nak tribute kepada

.::8 follower terawal::.

jadi dikesempatan ini..aku nak mengucapkn selamat ber"blogger"..
kpd semua blogger di luar sana..terus lh mnjadi follower aku..hehe..
tnpe korg siapalah aku..
tnpe pembaca..siapalah penulisnya..
sekian..terima kasih..peaceee~~


Saturday, December 18, 2010

OLD CAR TRIP ke fraser hills



ha~~ni la xtiviti kami law mase lapang..so law sape2 yg rse video ni coollll..truskn mnyokong kmi tok vdeo sterusnye..zazz~~

Friday, December 17, 2010

8 SeBab KenaPa Aku SukA JOin PrOGrAm

Hai,,salam pujangga kita skali lagi..harap anda yg sdg mmbace ni sht wallafiat hendaknya..so topic kali ni..tentang sbb aku join pogram2..Ok ape yg penting dalam melakukan sesuatu tu mestilah ada sebab mengapa kita lakukan rite??so now let see why me like to joining programs..huhu..lets check it out


1st SEBAB aku nak release tension asik blaja je

Ya mmg manusia perlu mencari ilmu walau ke lubang cacing skalipon..sdgkn hadis nabi Muhammad SAW sendri berkata..tuntutlah ilmu hingga ke negeri china..but..walaupon xsampai ke negeri china pon..korg still lg boley timbe ilmu kn??jauh perjalanan..luas pemandangan..banyak pengalaman..wa3..yang pling penting..ape yg kita xtaw..kita boley tahu..maklumat sangat bnyak ,,cume kita je xmmbenarkan diri kita untuk bertanya org yg berpengalamn..


2nd SEBAB aku nak mengisi masa lapang

Ni lagi 1 masalah rakan2 seperjuangan aku yg aku nmpak dr mata kasar..dorg ni bnyak melepak..aku pon suke mlepak jgk..tp ap salahny kite tukar tabiat lpk ngn tabiat join pogram..mmg la nmpk lain..tp sambil wat pogram kn kite ley lpk jugak wut..(tu la kje aku..hehe)..jadi..cam ni la xtvt aku sepanjang ade kt UPSI ni..aku join sume sbb nk isi mase lpg je..huhu


3rd SEBAB aku nak jalan-jalan dan mencabar diri

Seingat aku la..dri sem 1-sem 3 ni..aku dapat merantaw ke tempat2 yg aku xkn pegi law aku ade mase lapang skali pon sbb xde motif nak g..antara yang ak xkn lupa..di mana pada 26 feb 2010(laW XSILAP)..aku dan pendaki kolej seramai 40 org tlh menyahut cabaran “menawan GUNUNG TAHAN”..tu pgalaman pling mguji aku..aku mula belajar untuk mghargai hidup selepas pulang dri sane..huhu


4th SEBAB aku nak jimat duit

Sriesly..mmg jimat beb..law satu hari purata aku mkn 10-15 ringgit..ngn join pogram2 kampus or kolej..aku boleh mkn free spanja pogram berlangsung..so jimatkn??wang yg xdigunakan tu aku leh bli brg2 laen..wakaka


5th SEBAB aku nak tingkatkan kemahiran insaniah

Ni sangat2 disarankan untuk menjadi guru..dan setrusnya menjadi modal insan yang Berjaya untuk mencapai misi dan visi 2020..hehe


6th SEBAB aku nak dapatkan ramai kawan

Ni pon kesan2 atau tempias2 yg aku dapat la sepanjang join pogram..tp mereka2 ini sgt mmbantu aku dalam mmberi tunjuk ajar dan memupuk semangt kerjesama..cayalah korg..!!


7th SEBAB aku suke kumpul baju ngan sijil

Hahaha..ni zaman aku skolah menengah dulu mmg aku suke kumpul..maklumlah..nk masuk u kan kne ade bnyak sijil..kui3..


8th SEBAB aku memang xsuke dok diam

Senang cite..kesimpulan semua sbb aku ni..adalah kerana aku mmg xsuke dok diam..law aku dok diam aku mati kutu..akal..dmam..pk negative..dan sebagainya..yeah!!


*Sekarang..anda yg mana 1??huhu

Wednesday, December 15, 2010

Malaysia vs Vietnam separuh akhir Piala Suzuki 2010


salam pujangga..

haha..aku tau korg mesti sdg bergembira..kpd pminat bola sepak malaysia..inilah hadiah untuk kita..!!skang ni sape ckp team malaysia lemah??no way man..ma
laysia cume blom jumpa rentak jer..tgk..skng??

MALAYSIA VS VIETNAM with result 2-0!!!


yeehhaa..tp td aku bengang sket la ngn mak aku..
biasa la ank muda tgk bola..mane penh diam..mesti xcited..nebes..membebel..dan sbagainyaa..
td aku boley plk jerit.."GGOOOOOLLLLLL!!!!!!!!!!!"(sekuat ati)..lantas mak aku usha panas jer..
bapak aku gelak sudah..mate die berair tande gembira..malaysia gol..alhamdulillah..

*now aku on9 kt kdai mkn almanara..hehe..nk sorak kt sni kuat2..baru la best~~zazZZ

Monday, December 13, 2010

THANKS GOD I FOUND YOU wahai awekku

Untuk : Si “PERHIASAN”

Daripada : Sang ”PERHIASANKU”


Kepada awekku,

Mengenalimu ckup membuat ku nk masuk wad sakit mental..

Kerana peredaran emosimu kerap kali berubah2..klu dunia 4 musim..ko ade 36 musim wahai awekku..blom campur ko period wahai awekku..selalu ak jd mangse awekku..

Kadang2 aku marah sgt kt ko wahai awek ku..tp aku takut nk ckp..sbb ko xpandai kwal emosi awekku..

Bila ko marah..ak sllu xmlawan sgt awekku..sbb aku xnk ko mrajuk tauk..

Ko merajuk susah pujuk la awekku..berbanding aku mrajuk..xlme..cume sbatang rokok je da reda awekku..itu pon kini aku dah jarang merokok..hehe

Kini awekku..ko da jd org Bandar..ko dah berani kuar lpk blk lwt malam awekku..

Ko xtaw aku risaw..sbb ko tgh hepi awekku..(garu pipi)..tp aku mmg pkirkn ko awekku..

Malahan..ko juga giat mgumpul rakan2 dlm fb wahai awekku..kini aku pula jd bisu..hnye mam

pu mlihat rakan2 mu mgomen fb mu..aku xmampu komen kerana ko dah remove aku wahai awekku..(sadis..pestime dalam sejarah kene reject dlm fb..xkn aku lupakn sampai bile2 wahai awekku)

Xp awekku..ak phm..hal ini kerana rkn2 fb ku slalu bg komen yg mmbuatkn ko jeles membacanya..ak mintak maaf..

Acap kali bile aku bkk fb ku..aku mesti nk amik berat sal fb ko awekku..tp knp la aku wat c

m tu..adakah aku masih mengharap??atau aku gila meroyan??atau sekadar nak mencari kesalahan2??ntah..

Bodoh jugak rse kdg2..tp xpe..klu kje bodoh tu mampu melatih aku jd seorg penyayang..aku xkesah awekku..

Ape yang penting awekku..jgn lah kau terlalu mnikmati suasana kota..hinggakan pelajaranmu menjadi fokes kedua..

Doaku awekku..slagi aku bernafas..aku cube menasihatimu wahai awekku..

Tapi klu satu hari aku tiada lagi ucapkan kata2 nasihat..ko carilah aku kt umh wahai awekku..

Barangkali aku tiada kredit..xpon aku sudah tiada lagi kt dunia ni..xpon kt kawasan aku duduk ktika itu jauh di pedalaman(kne posting luar semenanjung daa)..no line coverage..ape2jelah..walaupon ko wat aku mental..tapi seronok bertemu dgn ko wahai awekku..sbb ko ala budak2 gitu..(manje)..pastu ko sllu bg tau mane ko nk pegi yg pada aku xpyh bg tau pon xp..mane xnye awekku..ko nk g tandas pon ko ckp jugak(pengtoq)..

Lastly pling aku suke ciri2 ko ade awekku.. satu2ny ciri2 wanita idaman aku

awekku..iaitu..setia..

Sbb tu walau ap pon ko wat..aku mampu berfikir positif lg..kerana aku tau..ko seorg yg setia awekku..

*sori awekku..aku punye ayt ala samseng..tp ni la ayt ikhlas dr hati wahai awekku..ko jgk ckp aku xromentik..tgk..kn aku btol2 xromentik..caw dulu awekku~~


Impian Aku


Salam..cakap pasal impian..aku xtaw sama ade ak boleh capai ke x..hmm(sambil merenung menembusi bumbung dgn duduk merengkot dikerusi malas)..papepon..sebelum aku nyanyok..baik aku coret2kan impian aku..hehe..mane la tau if one day someting happen to me..skurang2ny
a aku boleh ingt2 blk ap impian aku mase aku sht dulu..


1st AKU NAK masuk university

Ok impian ni aku da jdkn knyataan..skng aku da kt UPSI dgn jurusan Keusahawanan Dan Pendidikan di Fakulti Pengurusan Dan Ekonomi..alhamdulillah..aku bersyukur kerana dpt menjadi salah seorg mahasiswa berkat dari titik peluh dan doa org tuaku menghantar aku ke skolah..syg mereka..huhu


2nd AKU NAK kerja yang bagus

Ok sembang pasal ni..aku pon xtaw sama ade aku nk jd guru atau aku nk cabar diri aku tok masuk bidang perniagaan..aku mmg nk ade sebuah kedai sendiri..tp aku xsure sama ade tu kedai fotografi ker..bundle ker..studio jamming ker..atau kedai makanan western(klu ade jodoh ngn chef..hehe)..by the way ape yg aku nmpk skng..profession aku adalah GURU..hoy2!!aku sahut cabaran kerajaan nk mendidik anak bangsa..insyaallah..

*xtually..aku brangan nk jd artis..aku ade band sendiri..dgn membawa genre post rock..OLD CAR TRIP..hehe..bile la nk kua album(berangn atau impian??)


3rd AKU NAK pakai kereta HONDA CIVIC

Yang ni..mmg idaman brooooOO..hoho..xpe lah..xdpt CIVIC..PERDANA V6 pon jadi lah..pastu cat metallic warna putih..sport rim 8 btg warna merah..turbo sket..ngee~~


4th AKU NAK bantu ibu bapa (sent them to MAKKAH..amin)

Ni aku rase bukn aku saje..aku pasti setiap ank yg masih ade ibu bapa pasti akn merasa ingin bertanggungjawab ngn parent..tp ni aku harap ngn duit gaji aku t aku dpt ternak bnyak2 utk makbulkan impian parent aku nk naik haji kt mekah..semoga ibu bapaku panjang umur..amin


5th AKU NAK kawen (with shiny eyes n heart beating faster..hehe)

Sokay..this is private..just only dat person know it..lalalala~~by the way aku target anak ak..around 4 org ckup la..law nk bg lbh pon aku terima jer..hehe..nama dorg..xtually ak da pkir..wakaka..papepon itu rahsiee..(tepuk dahi)

*aku harap miss milo la..hoy2~~


6th AKU NAK rumah yang sederhana tapi best

Rumah ye..ok aku bukn la mcm angan2 mat jenin sumenya nk indah..bg aku..ckup la rumah itu sekadar ala kadar jer..yang penting aku xnk umh flat..xsuke naik lif n tangge..aku mnyampah..hehe..

*Laen cite plk law aku ade rezeki lbh..mesti la nk banglo..hahahaha!!


7th AKU NAK hidup bahgia ke akhir hayat

Maybe ni la harapan aku pling besar..nk tgk anak2 berjaya..nak g mekah..nak jln2 pusing MALAYSIA(sbb ak jrg jln2)..nk tgk dunia ni pada tahun 2100..(klu idup lagi) harap2 dpt lg la aku tgk FIFA ngn UERO..then time tu mesti team bola SEPAK MALAYSIA da maen kt ARENA FIFA..hoohoo..tgk bola dpn tv ngn ank2 serta bini tercinta,,(mesti time tu aku kt hospital..haha..hoish!!)

.::WAH!!aku da berangan jauh ni..sori2..hehe..papepon..ni la target aku untuk jangka panjang..doakan aku Berjaya dapatkn semua target..amin::.

AWEK MEROON ku


Kisah ini saja ku ungkitkan kembali..kerana bagitu dirinya bgitu bermana..tanpanya mungkin aku “lumpuh”..hehe..ceritanya bermula disini...

Pada tanggal 27 jun 2007 bliaw sah jadi ikatan ku yang sah..Ha bliaw ni aku lamar mase aku tingkatan 6..aku ingt lagi..zaman tu aku aku jatuh cinta ngan die..sebenarnya aku da jtuh cinte sejak ak dari tingkatan 4 lagi..mane xnye..jeles dol tgk org laen khulu khilir bersama..nak xnk ak mesti berusaha mendapatkn nya..aku pon terus berharap agr si dia bersabar dan terus mnunggu aku..aku kerja ptg hinge mlm..part time burger P’E je time tuh..mak aku nasihat kn aku yg blom masenye utk aku mlamarnye krana xnk aku mnjd liar kerana memilikinya seawal usia remaja..nmun aku ttp mempertahan hak dan naluri aku sbg seorg lelaki berjiwa besar..mase tu mulut jht sket..aku selalu pakse bapak aku soh g mlamar die..tapi..hampa...aku menemui jalan buntu..sehingga aku abis spm..aku nk pergi cari kerja ke kuala lumpur untuk mengumpul wang..dan sekali lg dihalang oleh org tua ku..aku redha..aku terus redha menjadi org KAMPUNG yang aku sendiri xsuke duduk sahaja melihat kwn2 terus Berjaya serta bertukar2 “AWEKnya”..oleh itu aku mmberontak..dan akhirnya aku dijanjikan SEBUAH MOTOSIKAL EX5 meroon sebagai tanda terima kasih org tua ku kerana menjaganya..dan aku pon terus mnyambung pengajian di ting. 6..maka hari2 lah aku boleh bersama dgn “AWEK meroon ku”..sehingga ke hari ini..bliaw xpernah meragam..heheheheheh~~

Tuesday, December 7, 2010

Senior Yang Banyak Membimbing

Sedar xsedar..dah nk masuk sem 4..hmm dulu time sem 1 ade la beberapa senior ni yg bagi aku dorg mmg sgt best la untuk di jadikan mentor aku..mana xnye..drpd aku seorg yg kosong..kini aku menjadi seorang yg yakin..poyo..kereks..blagak..bijak..xkeseorangan..dan mcm2 lg la..haha..ni la muka2 bliaw..

Kategori : Anugerah Senior Paling Berjasa
Saudara ZulHelmi Bin abd Wahab @ Helmi domPz
(mantap MPP UPSI)
beliau seorang pelajar jurusan Keusahawanan dan Perdagangan(senior kos at45)..juga dikenali sebagai brader DOMPOK..brasal dr Kedah, die ni lahir pada 8 november 1987 (tapi perangai ).. ntah ape la makne dompok ni ak pon xtaw..hehe

ok skng ak nk cite plk cm ner aku knl die ni..
ok time aku sem 1 dulu,,aku rajin lpk libry..then mase ngah study ekonomi ngn member ak..azhar dak johor..tetibe dtg la sorg mmt ni tny2 mcm nk interview kitorg..
die invite kitorg tok join sekretariat pesta konvokesyen ke-11 sidang 2 time tu..
aku trus la xcited..gilerlah..aku mmg boring pon dok kolej..so terus la ak on jer jd sekretariat..
then sejak ari tu aku knl ngn helmi domp ni..sampai la skang aku still jd sekretariat pesta konvo masuk ni da 3 kali..(thx bro libatkn aku ngn pogram u)

contack beliaw di : http://miesmile.blogspot.com/


Kategori : Anugerah Senior Paling Membina
Saudara Zulhusni Bin Zulkifli @ Budak TAF ex5 rempit
(mantan YDP SRN UPSI)
Beliau ni Jurusan Sains Biologi..
die ni orang ganu..lahir pada 9 oktober 1988

ok knl mamat ni plk time ak sem 2..kmi sme2 g kursus kepimpinan mahasiswa..
mase tu aku xknl sgt peserta2 yg join sbb gaya sume educated giler..(maklom lah..bakal MPP la katekan ,,hehe)..then dlm masa sepanjang kursus tu la aku knl mmt ni..xsangke plk otak die pon masuk air..yg pling xthn..ilmu die dlm bidang sains lagi2 bab seks mmg tinggi..hak3!!
pastu xsangke plk die senior kolej kab..sejak tu aku selalu la lpk ngn die termasuk g fly sahur pg2..wakaka..(thx bro..hidup SRN!!)

contack beliaw di : http://zulhusnizulkipli.blogspot.com/


Kategori : Anugerah Senior Paling Kepoh
Saudari Munirah @ neneq
(mantap NYDP SPRM UPSI)
beliaw ni jurusan Akauntan
neq ni org Ganu..lahir pada 10 Januari 1988
yang ni plk aku knl time join sprm..aku xatw ap tu sprm..aku join jer..
sem 1 aku g baktisiswa SPRM kt pulau pangkor..mase tu la aku tgk neq ni mmg kepoh la bradeerr..tp best lpk ngn neq..ntah..nk dipendekkn cerita die ni ibarat kakak la..
kdg2 beleter macam makcik2..yg bgus nye neq ni die sgt friendly..huhu
(tp sampai skng steady neneq rock..)

contack beliaw di : http://airbatujagung.blogspot.com/


Kategori : Anugerah Senior Paling Protokol
Saudara Adnan @ zaim akagi
(mantan YDP Briged BHKA UPSI)
Beliaw amik jurusan Sejarah
die ni orang Kedah..lahir pada 25 Oktober 1987
ni baru je aku knl..time msk julai 2010/2011..
knl kt fb..pastu ntah macam mne terus rapat..sng cite die ni mcm kerek..sbb sllu guna bahase formal..protokol la katekn..budak debat pon ye..
then setiap kli ade event yg BIGGEST2 mesti die ajk aku..
aku pon mmg syok gile la..ngn join BHKA aku dpt jln2 ala stylo lew..lpk kt hotel2 aje..
baju nk suit plk tu..mkn nk ade protokol..ckp pon ade style lah!!~~haha
(thx adnan ngn puan marini yg gigih,,haha)


Kategori : Anugerah Senior Paling Konfiden
Saudara Rizal @ jajal
Beliaw amik jurusan Sejarah
die ni orang Penang..lahir pada 1 November 1987
ha die ni hebat..part persembahan ker..kontack2 artis ker panggil je die..
first aku knl pon kt pesta konta konvo time aku sem 1..mase tu aku tgk die ni bz gile..khulu hilir pgg walkie talkie..maai..poyo2..haha
then aku rpt ngn die sbb sie bg aku pass masuk ke blakang stage..mase tu faizal tahir la siooottt!!
then time jacklin victor pon die bg aku masuk blakang stage..pergh..org laen mane dpt masuk time tu..wakaka..steady la bro..lu mmg yakin la..(ternyata ko gedik..tgk gaye gambo da tau..haha!!)


contack beliaw di : http://cu2x.blogspot.com/

oh subjek University (EDU bla2)


hm aku bengang tol arini..mood aku cut habis..
ni gara2 subjek u la ni..dr aritu aku turun naik fakulti..law 1 tingkat xp gak..ni 4 tingkat..mabeles lah..

td pg aku g lagi ke kampus nk settlekn jadual aku yg punah ranah ni..tp same je mcm hari2 sblm ni..lect xde dlm blk n surat xsiap lagi tanda tangn..

hm sem 4 ni mmg poblem..

~~ForMAt sudah!!~~


Hoho!!berita gumbira walaupon menyedihkan..

Nak tau ap??..yezza..mr.lappy aku da kembali bgus..performance die da kembali cm asal x spt sebelum ni yg wat hal..bapak bnyak virus hinggekan mmbe aku pian jd tension nota dlm external hdisk die hilang time nk stdy paper final..maap ye pian..hehe

Pastu plak kak nurul punye pendrive pon jahanam akibat bru 10 minit masukkan pendrive bliaw dlm lappy aku ni..sori ye kak..jgn perli sy lg..haha..now i have anti virus ok..

Dan yang ni pling aku xthn..siap ade nota lagi tok lappy aku..ni dr neneq..bliaw sgt murka ngn aku sbb laptop die jahanam jugak..haha..

Namun..aku tlh mngambil langkah drastic dgn menghantarnye ke BHL kt taman u..

Aku : assalamualaikum bos,kasi tgk laptop ni..format bapa kne??virus bnyak la

Technician : (diam)“nanti sya cek tgk”

Aku : (cis,,cine rupenye mamat nih..huhu..malu bg salam)

Tech : whooaa!!u xjage ini laptop aa??aiyoo..mau macam mana??

Aku : sy nk mcm baru bli..ok??bape bos??

Tech : consider la sket..u punye brg bnyak mau back up..barang asal..kira RM 50..ok amik ari selasa..tunggu msj..

Aku : (cilakak..mahal gile..xkn nk pinjam duit kt awek kot..huii malu2..tapi nak wat cam ner..aku xsanggup kne peril lagi sbg penternak virus..sob2)

Now hari ni lappy aku da macam bru bli..maka pasni aku da bley blagak ngn sume org yg lappy aku ade anti virus..haha!!~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tweet
Share

Sebarkan.

Pelawat Sesat