Ayuh Ke Page Aku

Puak Navi Dalam Cerita Avatar

Friday, December 17, 2010

8 SeBab KenaPa Aku SukA JOin PrOGrAm

Hai,,salam pujangga kita skali lagi..harap anda yg sdg mmbace ni sht wallafiat hendaknya..so topic kali ni..tentang sbb aku join pogram2..Ok ape yg penting dalam melakukan sesuatu tu mestilah ada sebab mengapa kita lakukan rite??so now let see why me like to joining programs..huhu..lets check it out


1st SEBAB aku nak release tension asik blaja je

Ya mmg manusia perlu mencari ilmu walau ke lubang cacing skalipon..sdgkn hadis nabi Muhammad SAW sendri berkata..tuntutlah ilmu hingga ke negeri china..but..walaupon xsampai ke negeri china pon..korg still lg boley timbe ilmu kn??jauh perjalanan..luas pemandangan..banyak pengalaman..wa3..yang pling penting..ape yg kita xtaw..kita boley tahu..maklumat sangat bnyak ,,cume kita je xmmbenarkan diri kita untuk bertanya org yg berpengalamn..


2nd SEBAB aku nak mengisi masa lapang

Ni lagi 1 masalah rakan2 seperjuangan aku yg aku nmpak dr mata kasar..dorg ni bnyak melepak..aku pon suke mlepak jgk..tp ap salahny kite tukar tabiat lpk ngn tabiat join pogram..mmg la nmpk lain..tp sambil wat pogram kn kite ley lpk jugak wut..(tu la kje aku..hehe)..jadi..cam ni la xtvt aku sepanjang ade kt UPSI ni..aku join sume sbb nk isi mase lpg je..huhu


3rd SEBAB aku nak jalan-jalan dan mencabar diri

Seingat aku la..dri sem 1-sem 3 ni..aku dapat merantaw ke tempat2 yg aku xkn pegi law aku ade mase lapang skali pon sbb xde motif nak g..antara yang ak xkn lupa..di mana pada 26 feb 2010(laW XSILAP)..aku dan pendaki kolej seramai 40 org tlh menyahut cabaran “menawan GUNUNG TAHAN”..tu pgalaman pling mguji aku..aku mula belajar untuk mghargai hidup selepas pulang dri sane..huhu


4th SEBAB aku nak jimat duit

Sriesly..mmg jimat beb..law satu hari purata aku mkn 10-15 ringgit..ngn join pogram2 kampus or kolej..aku boleh mkn free spanja pogram berlangsung..so jimatkn??wang yg xdigunakan tu aku leh bli brg2 laen..wakaka


5th SEBAB aku nak tingkatkan kemahiran insaniah

Ni sangat2 disarankan untuk menjadi guru..dan setrusnya menjadi modal insan yang Berjaya untuk mencapai misi dan visi 2020..hehe


6th SEBAB aku nak dapatkan ramai kawan

Ni pon kesan2 atau tempias2 yg aku dapat la sepanjang join pogram..tp mereka2 ini sgt mmbantu aku dalam mmberi tunjuk ajar dan memupuk semangt kerjesama..cayalah korg..!!


7th SEBAB aku suke kumpul baju ngan sijil

Hahaha..ni zaman aku skolah menengah dulu mmg aku suke kumpul..maklumlah..nk masuk u kan kne ade bnyak sijil..kui3..


8th SEBAB aku memang xsuke dok diam

Senang cite..kesimpulan semua sbb aku ni..adalah kerana aku mmg xsuke dok diam..law aku dok diam aku mati kutu..akal..dmam..pk negative..dan sebagainya..yeah!!


*Sekarang..anda yg mana 1??huhu

8 comments:

muhamadsufian89 said...

nak ikut abang join program boley x??hak3

teh o ais milo said...

@muhamadsufian89supo tahik~~haha

Anonymous said...

pengalaman akan akan membezakan kita dengan org lain..keluarlah dengan senyuman dr dewan konvo kerana kita kamu bukan sahaja dapat 1 malah 2 ijazah..1)ijazah akademik..2)ijazah pengalaman..itu akan membuatkan anda lebih bernilai dr org lain..

syira said...

wah.. jelas nyate dan terang eh disitu.. ;p

teh o ais milo said...

@Anonymoussalam..wah..sapekah gerangn anda anonymous??tp trime kasih atas petikan yg lbh jelas itu..pengalamn yg bnyk mngajar..tanpa ragu2..

teh o ais milo said...

@syirayaa..syaira..skng aku nk psyko pian plk..ajk join pogram..tp sllu tarikh die bz pd hri kjadian..he4~~

nama.aku.lynn said...

1st thing..sukaaaa gile dgn header!nak je ragut n tampal dkt den punyo belog..hahah..

2nd..setuju dgn entri ini!hihihi

teh o ais milo said...

@nama.aku.lynnlyn..pnt tu wat header..ingtn perlu jauh berangn..hik..papepon tankz lyn..sudi mejengah blog yg simple2 je gini..huhu~~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tweet
Share

Sebarkan.

Pelawat Sesat