Ayuh Ke Page Aku

Puak Navi Dalam Cerita Avatar

Wednesday, July 13, 2011

Eksplorasi Fotografi MAKUM 2011 di UMS Terbaik!!

so cam ni cite die..baru2 ni aku ade join event kat sabah..semingu beb..25-30 Jun 2011 yang di anjurkan oleh pihak MAKUM yang tuan rumah kali ini di UMS, Sabah!!what the heaven~~so nk cite panjang sangat..maka korang tgk jela gambar2 yang secebis ni aku ltk sekadar pengetahuan korg jer..hehe~~



Ok pic bawah ni la wakil UPSI yang diiringi oleh En. Mael dari U-Tech Kebudayaan HEP..dak pompuan yang sebelah tu namenye ain..name glamour die ni ha Aiyennk Nuyun..then dak laki baju merah tu kompom la guakn..haha!!(pic ni kt mana??anda tgk lah sendiri..wakaka)..ok Sepilok ni bley dikatekan salah satu dri berpuluh2 tempat jagaan Orang Utan yang ade kat Sabah ni..waktu Orang Utan ni kua makan hanya pada jam 10 pagi dan 3 petang..Orang Utan kua lebih kurang 20 minit..pastu lesap suda..yuran law xsilap RM5 je kot..tu xtermasuk yuran bawak masuk kemere k..disini juga kami telah diberi tugasan untuk "snap" gambar Orang Utan ni..by the way..pic no 2nd tu la pic yg berjaye aku snap..xtually susah nk snap binatang ni..jauh kot..peringatan..korang mesti bawak zoom lense kalau nk snap binatang ni..haha..






Orait..ni sape??ni la AJK geng MAKUM UMS..dorang ni serius sporting..ape yang aku bley cakapkan..program ni memang sempoi..






ha pic ni kisahnya aku telah diculik oleh geng2 otai..haha..dan aku dibawa ke kawasan kaki gunung kinabalu..bosan2 aku try2 la wat HDR photo..he3..xmemuaskan pon..tp aku ttp suke ini pic..yang bawah tu plak aku g buang mase lapang try reverse lense(*kene racun ngn si johan bha..terus gian)





ni dekat area SimSim..kampung nelayan ni pon the best jugak la view die..but aku just dpt yg ni jer..hohoi~~!!






Desa Cattle..ni kawasan lembu yang ala2 new zealand tu..tgk la wajahnye..very the kereks~~haha






Lastly,,thx to En.Faris sebab buat berita ni kat laman web UPSI..hahah..bangge seh..papepon aku bersyukur sebab diberi peluang untuk meluaskan ilmu yang aku ade..thx UPSI..


4 comments:

Zyla Ali Hussin said...

terbaek la bro!!!
congrates!!:)
buleh jd sifu neh....hehehe

dayahremlee . achik . :) said...

congrates :) anda mmg berbakat ^^

teh o ais milo said...

zyla~~thx geng..rezeki2..hehe

dayah~~thx jugak..minat tu penting..kedua baru bakat..papepun..thx geng!!=D

Anonymous said...

Kalau nak join makum nih, kita kena masuk persatuan apa kat upsi.. Kalau minat pasal fotografi nih, nak masuk persatuan apa yang boleh banyak main dgan kamera.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tweet
Share

Sebarkan.

Pelawat Sesat