Ayuh Ke Page Aku

Puak Navi Dalam Cerita Avatar

Sunday, January 2, 2011

KENAPA KITA PERLU JAGA KANAK-KANAK YANG SEDANG BERMAIN?


Salam pujangga..

Taman Permainan atau bahasa melayu modennyee disebut “pleygraun”(playground daa..huhu)

adalah satu tempat yg pantang dilihat oleh kanak2, naima aku yg dewasa ni sekalipun xbley tgk sbb trase nk main papan gelungsur sahaja(skema pula..)..

Ok skang ni kenapa??kenapa??dan kenapa??bnyak bahayenyee..jom tengok ape yg bahaya :


1 RISIKO XNAK BALIK UMAH

Perkara ni sering terjadi bila kanak2 da terlebih syeerroonokk hingga xingat maghrib da tiba..so klu kita awasi,kita boley arah dorg serta merta tok blk awal..lau xjage..hmm time tu la kita sebagai orang dewasa kena pi carik sekitar playground..(huh ni aku pling mnyampah..)


2 RISIKO KENA BULI NGAN BUDAK YG XTRA SIZE(selaluny geng gemok)

Ha yg ni aku pon slalu kne dulu..mentang2 la aku ni slim shady man(ala2 eminem)..asik aku je yg xdapat nk main buaian..nk maen kuda2 pun xleh..dorg guna size dorg tok halau aku...kurang ajo!!char kuey tiaw punye budak!!so bila anda awasi anak2@anak buah@adik2 anda..pasti gangster kecik ni xlh wat kepala..(knp la abg aku dulu xjage aku mase aku kne buli..chait..)


3 RISIKO KENA CULIK

OMG!!kidnap??no2..ni pling digeruni..awasi la kanak2 dari pemangsa ini..kita pon tau kn yg penculik ni jht..tgk kt berita sume kejam2 giler tahap..maka..kalau anda xawasi..siapa lagi??(pesanan ikhlas dari kuntum..hehe)..family first..bring ur heart home!!


4 RISIKO KENA SAMPUK MOMOK

Yang ni aku no komen..sbb takut woo..tapi mmbe ak penah kne..time tu kmi main hide n seek(mat saleh plak dah)..biase la maen ni walaupon da lwt ptg..nyorok ttp nyorok..tkut kne jdi plk..nah..last2..nmpk momok..ha3..die blk nanges2 time maghrib..ingt kne gigit pacat ke ap..skali kne sampuk da..isk2 mungkin die salah main kat kawasan terlarang..abang2 kakak2 makcik2 pakcik2 harap jgn bg mereka main kt tempt2 yg sunyi sgt..huhu..(dulu time aku kecik2 aku cukup takut gelap..wakaka!!)..senang cite law tgk movie magika..camtu pon best jugak!!hhohoh


5 RISIKO KEMALANGAN(ish3..ni la yang jd kt anak buah aku..)

Hahahah!!ni la yg aku nk citer benonyee..kjadian ni berlaku sehari sebelum NEW YEAR 2011..Ni la akibat xdipantau..main playground malam2 tanpa jagaan..korg tgk la sendiri anak buah aku ni..(aufa anaki berumur 3 tahun seorang yg xpenah serik..cita2nya nak jadi spiderman..ni la hasilnye)


time ni baru la spiderman ni nak "aduy syakett"..law xdie ni mane pernah serik



nurse cun plk..tp xnmpak muke..hahah..



baru lepas x-ray..muke blurrrr



namun semangat spiderman kekal dalam lubuk hati.."heaarrgghh!!!!"


hahaa..tau takut kne gigit..wakaka!!


aduy cian aku tgk die ni..xdpt nk kuar umh gini la jadinye..haha~~
semoga cpt sembuh aufa..

2 comments:

kepul2awan dilangit ciptaan Allah..... ALHAMDULILLAH said...

cute!

teh o ais milo said...

@kepul2awan dilangit ciptaan Allah..... ALHAMDULILLAHhehe..jgn terpedaye dgn wajah..nakal tuhh..boca2~~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tweet
Share

Sebarkan.

Pelawat Sesat